Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

kkkkk

ΕΡΑ ΣΠΟΡ

ΕΡΑ ΣΠΟΡ







a






Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Γονείς προσοχή! Έτσι... "παίζεται" το "παιχνίδι του πνιγμού"

sxoleio6-940x450
Κόκκινο συναγερμό σε γονείς και εκπαιδευτικούς έχουν προκαλέσει όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ώρες, για ένα επικίνδυνο παιχνίδι πνιγμού μεταξύ των μαθητών.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους καθώς ένα νέο παιχνίδι βρίσκεται σε έξαρση στην νεανική μόδα που λέγετε το «παιχνίδι του πνιγμού».

Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού αυτού, ο παίχτης θα πρέπει να πάρει δέκα βαθιές ανασες έπειτα να χαμηλώσει τα γονατά του σαν κάθισμα και να περιμένει ώσπου ξαφνικά ένας άλλος τον πιάνει από τον λαιμό και τον σφίγγει με δύναμη, το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι πολλά παιδιά να χάνουν τις αισθησεις τους και να λιποθυμούν ενώ τα υπόλοιπα παιδιά τρέχουν τρομαγμένα.

Το ίδιο πράγμα συνέβη και στον 12χρονο Αλέξανδρο από το Λουτράκι, ο οποίος έπαιξε το παιχνίδι με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και δεν άντεξε και λιποθύμησε, πέφτοντας μάλιστα κάτω χτυπώντας το κεφάλι του.

Tην τελευταία 10ετία σχεδόν 900 άτομα έχουν πεθάνει από αυτό, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι άτομα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ) στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραλύουν. Λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά το άτομο πεθαίνει.

Για όσους επιζούν, η παρατεταμένη στέρηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο είναι γνωστό ότι προκαλεί κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις, και αιμορραγίες στα μάτια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ΚΕΠΝ το 87% των ατόμων που επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο αι εν δυνάμει θανατηφόρο «παιχνίδι» είναι άντρες έφηβοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου